Wereldkampioene Van der Breggen kan terugblikken op fraaie solo, mooie ereplaats voor De Vuyst in Plouay

Wereldkampioene Van der Breggen kan terugblikken op fraaie solo, mooie ereplaats voor De Vuyst in Plouay
Foto: © photonews

De GP Plouay is toch nog altijd een tot de verbeelding sprekende wedstrijd. Bij de vrouwen werd deze koers zaterdag afgehaspeld. Anna van der Breggen zette haar regenboogtrui nog eens in de verf en reed iedereen uit het wiel. Sofie de Vuyst werd verdienstelijk zevende.

Halverwege de koers toonde Van der Breggen al eens haar intenties door mee te glippen in een kopgroep. Het kwam echter tot een hergroepering. Na een aanval van Asencio in de finale barstte het wel los. Van der Breggen nam al snel over. Drie rensters zetten de achtervolging in: Amialiusik, Paladin en Spratt.

PELOTON RAAKT NIET TOT BIJ WERELDKAMPIOENE

Die laatste twee moesten het al gauw opgeven. Amialiusik bleef wel doorzetten, maar tevergeefs. Het peloton viel haar op de nek. Een groepssprint behoorde dus ook nog tot de mogelijkheden. Daar had Van der Breggen echter geen zin in. De Nederlandse verdedigde haar krappe voorsprong en reed als eerste over de streep.

Achter haar was het dus spurten om de ereplaatsen. De Belgische Sofie de Vuyst mengde zich nog in de debatten en dat leverde haar finaal de zevende plek op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties