De Gendt blikt vooruit op tijdrit Vuelta: "Het doel is duidelijk"

Nils Wens
| 3 reacties
De Gendt blikt vooruit op tijdrit Vuelta: "Het doel is duidelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat in de Vuelta een tijdrit op het programma. De rit zal gereden worden tussen Jurançon en Pau en het zal 36 kilometer lang zijn. Thomas De Gendt blikt vooruit op de tijdrit.

De Gendt is niet meer zo fris, maar het is volgens hem normaal. "Ik had een paar slechte dagen vorige week, dus ik ben niet meer zo fris, maar het is normaal, aangezien het mijn derde grote ronde is", vertelt hij op de Facebook-pagina van zijn ploeg.

Toch heeft hij een duidelijk doel voor ogen. "Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Mijn vorm was wel beter in de Tour, dus ik weet niet hoe hoog ik kan eindigen, maar je weet nooit. Het lijkt een beetje op een tijdrit in de Tour, omdat het ook zo'n 50 minuten zal duren. We zullen ook moeten klimmen", aldus De Gendt.

Ritoverwinning

Thomas De Gendt wil absoluut nog een ritoverwinning in deze Vuelta. "Ik voelde mij niet zo goed, maar hopelijk heeft de rustdag mij weer energie gegeven. Ik wil echt nog strijden voor een ritoverwinning. Het is echter moeilijk om in de ontsnapping te geraken, omdat veel renners naar mij kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties