De Gendt niet onverdeeld tevreden met ereplaats: "Niet op hetzelfde niveau als in de Tour"

De Gendt niet onverdeeld tevreden met ereplaats: "Niet op hetzelfde niveau als in de Tour"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Thomas De Gendt heeft in de individuele tijdrit in de Vuelta opnieuw het volle pond gegeven. Hij hield er een zevende plaats aan over. Toch alweer een verdienstelijke prestatie, al was De Gendt achteraf behoorlijk streng voor zichzelf.

Het laatste deel van de tijdrit was voor hem het zwaarste. "In de Ronde van Frankrijk was ik nog oké na 26 kilometer. maar vandaag was ik echt aan het afzien tijdens de laatste 10", geeft De Gendt aan op de Facebookpagina van Lotto Soudal. "Als je derde kan eindigen in een tijdrit in de Giro en in de Tour, waarom het dan ook niet proberen in de Vuelta?"

Je moet je wedstrijd goed indelen 

Het noopt hem tot het trekken van een conclusie. "Ik ben niet op hetzelfde niveau als in de Tour. De weg lag er ook niet echt goed bij. In sommige bochten lagen er kleine steentjes. Je moet je wedstrijd goed indelen en voorzichtig zijn in de afdalingen." 

Zij die nog iets over hadden op het einde, hebben volgens De Gendt de beste zaken gedaan. "Je moet ervoor zorgen dat je nog iets in de tank hebt zitten in de laatste 10 kilometers. Dat is waar het verschil gemaakt werd." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties