Kansen van Evenepoel op WK-deelname groeien na afzegging van eerlijke De Gendt

Kansen van Evenepoel op WK-deelname groeien na afzegging van eerlijke De Gendt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel zal één van onze troeven zijn op het WK tijdrijden, maar ook op het WK op de weg zou hij er wel eens bij kunnen zijn. Die kans is iets groter geworden nu Thomas De Gendt past voor datzelfde WK. Hij vindt zijn conditie niet goed genoeg.

De Gendt heeft bondscoach Rik Verbrugghe ingelicht over zijn keuze en geeft in Het Nieuwsblad nog wat toelichting. "Ik vond het een eer dat hij aan mij dacht, maar ik moet eerlijk zijn met mezelf en de bond. Ik heb de jongste dagen ondervonden dat mijn conditie in dalende lijn gaat. Als je ziet hoeveel Belgen er zich opnieuw melden, ik zou het niet eerlijk vinden ten opzichte van die renners dat ik naar het WK ga met een mindere vorm."

Oorspronkelijk had De Gendt met de bondscoach afgesproken om pas op de tweede rustdag de knoop door te hakken. "Ik ben goed genoeg om te koersen en naar daar te gaan als knecht, maar dan kan je beter andere coureurs meenemen. Als ik mindere benen heb, bestaat de kans dat ik na 150 kilometer uit koers ben. Wat is dan het nut om ernaartoe te gaan?"

WK-DEBUUT IN 2020?

Zo zal De Gendt dus ook dit jaar niet zijn eerste WK-wegrit afwerken, al heeft de renner van Lotto Soudal wel nog een boodschap voor Verbrugghe. "Ik hoop wel dat hij volgend jaar in Zwitserland aan mij denkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties