Merlier, De Vreese en Vandenbulcke blikken terug op prachtig dernycriterium: "En toen kwam de bierdouche"

Redactie
| 0 reacties
Merlier, De Vreese en Vandenbulcke blikken terug op prachtig dernycriterium: "En toen kwam de bierdouche"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het dernycriterium in Wetteren was opnieuw een schot in de roos, zoveel was duidelijk. En er was ook een vrouwenkoers, een primeur in de gemeente.

"Het is leuk om eens achter de derny’s te kunnen rijden, we komen in Wetteren ook altijd kijken. Het is wel eens leuk om het dicht bij huis een criterium achter derny’s te kunnen rijden."

"De discipline is zeker in Nederland populair voor vrouwen, maar ook in België zijn er toch wel een aantal", was Jesse Vandenbulcke tevreden met de dernykoers voor vrouwen. "En dan nog winnen, dat maakt het af."

Plezant

Ook de Belgisch kampioen bij de mannen - Tim Merlier - was opgetogen: "De sfeer in Wetteren was heel plezant, ik vind zo’n zaken wel leuk om eens te doen. Het is als achter een brommer trainen, maar dan nog wat rapper. En het is ook belangrijk om bij de zaak te blijven. Supporters herkennen me ook met die trui aan, dat is heel aangenaam."

"Het is heel plezant om met die trui rond te rijden. Het volk zorgt er dan voor dat je nog een trap meer kunt geven dan anders."

Bierdouche

"Er waren opnieuw heel wat supporters op post, mijn #187-clan wordt elk jaar groter, dus ik ben heel fier dat ik hier aan de start mag staan", pikte Laurens De Vreese in. "Iljo Keisse heeft mijn startnummer 8 zelfs naar 187 aangepast."

"De dernyboys zijn stevig aan het werk gegaan en hebben me ook gedoopt met een bierdouche. Ik kan als enige ooit zeggen dat hij gevallen is en toch nog de koers heeft gewonnen in het Wetters dernycriterium", kon er een lachje af naar zijn zege van 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties