Pau ontvangt alweer een grote ronde: "Niet te vergelijken met tijdrit die Alaphilippe won"

Pau ontvangt alweer een grote ronde: "Niet te vergelijken met tijdrit die Alaphilippe won"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pau is een belangrijk stadje in de wielergeschiedenis, daar worden we nog eens aan herinnerd. Het wordt vaak aangedaan in de Ronde van Frankrijk. Dat was dit jaar nog het geval. Ook in de Vuelta is er een rit met aankomst in Pau. Ook deze keer gaat het om een tijdrit.

Op 19 juli stond er in de Tour een tijdrit van en naar Pau van 27 kilometer op het programma. Het werd een glorietocht voor gele trui Julian Alaphilippe, die verrassend won voor Geraint Thomas en Thomas De Gendt. De tiende Vueltarit start nog in Jurançon, maar de tijdrijders moeten opnieuw richting Pau. De af te leggen afstand bedraagt deze keer 36 kilometer.

Mario Aerts, ploegleider bij Lotto Soudal, weet perfect wat hiervan te verwachten. "Het parcours is niet te verwachten met de tijdrit van de Tour die Alaphilippe won", zegt Aerts aan Het Nieuwsblad. "Het begint met een pittig klimmetje. Daarna blijf je een paar honderd meter op een plateau, iets voor de stoempers."

TWEEDE KLIMMETJE MINDER LASTIG

Ook in het vervolg van de rit zijn de mannen op de macht aan zet. "Het tweede klimmetje is minder lastig. Nadien gaat het op de macht richting finish. De laatste anderhalve kilometer is ook nog stijgend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties