Trek-Segafredo strikt tijdrittalent en laat hem meteen opdraven in Brussels Cycling Classic

Charlie Quarterman naar Trek-Segafredo

Trek-Segafredo strikt tijdrittalent en laat hem meteen opdraven in Brussels Cycling Classic
Foto: © photonews

Bij de ploeg van Jasper Stuyven en Edward Theuns zijn ze in hun zoektocht naar nieuw talent uitgekomen bij Charlie Quarterman. De 20-jarige Brit is vooral gekend als tijdrijder. Hij gaat de rest van het jaar bij Trek-Segafredo rijden als stagiair, om nadien prof te worden.

In 2017 en 2018 zat Quarterman bij de Luxemburgse opleidingsploeg Leopard Pro Cycling. Begiin dit jaar maakte hij de overstap naar Holdsworth-Zappi, waar hij zoveel indruk maakte dat hij de belangstelling wekte van Trek-Segafredo. Dat haalt hem met onmiddellijke ingang in huis.

EERSTE WEDSTRIJDEN IN BELGIË

Quarterman mag eerste wel rijpen als stagiair. Dat Trek het in hem ziet, blijkt dat ze hem wel meteen ook vastleggen voor de volgende jaren. In 2020 en 2021 gaat de Brit een volwaardig deel worden van het team. Op 7 september staat hij meteen ook aan de start van de Brussels Cycling Classic. Een dag later volgt deelname aan de GP Fourmies.

Voorts is het ook uitkijken wat Quarterman in de kleuren van Trek-Segafredo kan op een tijdritfiets. Hij kroonde zich in 2018 tot nationaal kampioen tijdrijden bij de beloften. Het jaar voordien werd hij al tweede in datzelfde kampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties