Verbrugghe wacht lastige keuzes voor WK: "Alleen Van Avermaet en Gilbert zeker" en "Dan heb je geen coach nodig"

Verbrugghe wacht lastige keuzes voor WK: "Alleen Van Avermaet en Gilbert zeker" en "Dan heb je geen coach nodig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK wielrennen is in aantocht en daar zijn de Belgen. Verschillende landgenoten toonden de voorbije weken hun goede vorm en hebben zelfs gewonnen. Alsof ze het Rik Verbrugghe nog een beetje moeilijker willen maken. De bondscoach is er best blij mee.

"Ik vind het een luxe", zegt Verbrugghe in HLN. "Er zijn heel veel renners in goeie doen, maar ik heb maar acht tickets. Ik ga dus jongens moeten ontgoochelelen, ook sterke renners, maar dat hoort bij mijn functie." Hij gaat niet zomaar de beste acht selecteren. "Dat kan ook, maar dan heb je geen coach nodig. Wie gaat zich opofferen als je acht kopmannen hebt?"

We gaan verantwoordelijkheid moeten dragen - Rik Verbrugghe

De nadruk ligt dus op het aspect team. "Het belangrijkste vind ik dat er een echte ploeg aan de start komt. Wij zijn een sterke natie, we gaan verantwoordelijkheid moeten dragen in de koers. Normaal gaan we jongens onderweg moeten opgebruiken, daarnaast hebben we ook echte kopmannen nodig."

Het is ook al vrij duidelijk wie dat zullen worden. "In deze generatie zijn Greg en Phil de twee die al bewezen hebben dat ze het kunnen afmaken op het allerhoogste niveau. Aleen Van Avermaet en Gilbert zijn al zeker van hun selectie. De rest is afwegen." En wanneer volgt de bekendmaking? "Maandag geef ik de eerste vier of vijf namen vrij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties