Vermote keert naar wedstrijd waar hij al tweemaal won terug aan zijde van Mark Cavendish

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vaak zo dat wielrenners graag terugkeren naar plaatsen waar ze al gewonnen hebben. Julien Vermote moet dus blij zijn dat hij straks opnieuw kan aantreden in de Ronde van Groot-Brittanië. Vermote behaalde in het verleden al twee ritzeges in de Britse rittenkoers.

De Belg zit ook in de selectie van Dimension Data voor de editie van dit seizoen. De andere meest opvallende naam die de ploeg aan de start brengt, is die van Mark Cavendish. De voormalige topsprinter kan rekenen op de diensten van Eisel, Wyss en Renshaw. Voor laatstgenoemde wordt het meteen de laatste koers. Steve Cummings sluit het rijtje.

Cummings werd overigens nog geklopt door Vermote voor de ritzege in Kendal in 2016. Vermote had in 2014 ook al een etappe gewonnen. Net als Cavendish zal hij zijn succes in het VK zeker koesteren. "In september kijk ik altijd uit naar de Ronde van Groot-Brittanië. Ik heb de opmars van het Britse wielrennen van dichtbij kunnen aanschouwen. Voor eigen publiek kunnen koersen is dus belangrijk voor me", laat Cav weten.

De wedstrijd begint op zaterdag 7 september en eindigt exact een week later in Manchester. "Ik herinner me dat ik als liefhebber de aankomst zag in 2004, in de eerste editie van de koers in het huidige format. Ik kijk er echt naar uit om te koersen in wat nu al 15 jaar zo'n belangrijke stad is voor het Britse wielrennen."