Weinig kans dat Movistar aanpak wijzigt ondanks schijnbaar duidelijke orde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Minuut voorsprong van Valverde op Quintana betekent nog niet al te veel

Weinig kans dat Movistar aanpak wijzigt ondanks schijnbaar duidelijke orde
Foto: © photonews

Nairo Quintana en Alejandro Valverde weten wat gedaan als ze de Vuelta willen winnen: aanvallen. Het parcours is zeker nog zwaar genoeg, dat speelt in hun voordeel. Het is wel een feit dat Roglic over een aardige voorsprong beschik. Movistar blijft wellicht op zijn beide paarden gokken.

Na de tijdrit met aankomst in Pau zou men nochtans kunnen besluiten dat Alejandro Valverde de onbetwiste kopman is. De wereldkampioen staat 1 minuut en 8 seconden voor op Quintana. Ten opzichte van Roglic verloor Valverde net als iedereen tijd, maar de Spanjaard wist de schade wel enigszins te beperken. Iets waar zijn Colombiaanse ploegmaat helemaal niet in slaagde.

Valverde moet nochtans ook stevig aan de bak: Roglic ligt 1 minuut en 52 seconden voor. Dat Movistar over twee topklimmers beschikt die beiden ook nog eens in de top vijf staan, zou een groot voordeel kunnen zijn. Best is dan wel dat ze de kaart trekken van de renner met de beste papieren en de andere uitspelen als meesterknecht. Al zal dat wellicht nog niet snel gebeuren.

MOVISTAR GAAT ANDERS TE WERK

Het is simpelweg niet de manier hoe de Spaanse ploeg te werk gaat. Quintana en Valverde rijden ieder hun eigen koers en de teamgenoten moeten dan maar al het mogelijke doen om hen beiden te helpen (al durft een Soler bijvoorbeeld dat wel eens vergeten). Dat Valverde nu een minuut dichter staat in de stand, zal de ploegleiding niet meteen van gedachten doen veranderen.

Die minuut verschil is nochtans een aanzienlijk verschil, maar in de ogen van de Movistar-mannen betekent het weinig. Dat zou het ook niet zijn als de kloof tussen beiden twee minuten zou bedragen. Of zelfs drie. Pas als één van hen volledig van het voorplan zou verdwijnen, zal Movistar van de andere de grote leider maken.

GEEN VAN DE KOPMANNEN WIL AL WIJKEN

Het is ook moeilijk om één van hen in deze fase van een grote ronde al opzij te schuiven. Quintana heeft voor aanvang van de koers zichzelf uit geroepen tot grote kopman. Dan gaat die na tien ritten niet zomaar aan de kant. Valverde wil op zijn 39ste een klassement nog altijd niet uit zijn hoofd zetten en met recht en reden, gezien zijn sportieve prestaties.

Zo kom je dus bij een patstelling en blijven zowel Quintana als Valverde hun eigen ding doen, ongeacht de stand in het klassement. De ploeg moet dan hopen dat aan het einde van de rit alle puzzelstukjes in mekaar vallen, opdat die aanpak ook de juiste blijft te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties