Woelwater Lopez richt na val op gravelstrook alle ogen op één concurrent

Woelwater Lopez richt na val op gravelstrook alle ogen op één concurrent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze staan op een zakdoek van mekaar, de vier die mogen dromen van de eindzege in de Vuelta. Toch is er slechts één man die Miguel Angel Lopez echt in het oog houdt en dat is Primoz Roglic. Dat zal er na de tijdrit wellicht niet minder op worden.

Weinigen hebben zoals Lopez de capaciteit om bergop nog bij de besten weg te rijden en weg te blijven. Alleen heeft hij altijd wel iets voor in de loop van een grote ronde. Zijn meest recente pechmoment: een val op de gravelstrook in de bergrit in Andorra. Maar Lopez pept zichzelf op met de tijdrit in het verschiet.

Het is afwachten hoeveel hij zal moeten toegeven op die ene specialist onder de klassementsrenners. "Roglic is duidelijk mijn rivaal nummer één in deze Vuelta", laat Lopez weten aan Het Laatste Nieuws. "Tijdrijden is een van zijn specialiteiten en hij was bergop ook al heel sterk."

MINDER DAN 2 MINUTEN VERLIEZEN

Er zou wel eens met minuten gegoocheld kunnen worden. "Ik moet uitgaan van een verlies van anderhalf tot twee minuten, maar hopelijk is het minder. De Vuelta is nog lang, en er komen nog veel bergen: dat geeft me hoop. De tijdrit is heel belangrijk, maar de bergetappes tellen het zwaarst door, en er komen er nog vijf of zes aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties