Een kans voor Gilbert of De Gendt vandaag? Renners maken zich op voor overgangsetappe

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Een kans voor Gilbert of De Gendt vandaag? Renners maken zich op voor overgangsetappe
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de tijdrit is het voor de meeste klassementsmannen wonden likken. De vluchters van de dag krijgen in de elfde etappe dan ook een unieke kans op een overwinning.

Na een hele tijd in Andorra en Frankrijk keert de Ronde van Spanje terug naar waar het hoort. De renners starten nog wel in Saint-Palais, maar dat ligt op slechts een kleine 40 kilometer van de Spaanse grens. Al snel duiken enkele kleine beklimmingen op en daar kan er een omvangrijke vluchtersgroep ontstaan.

Halfweg doemt dan de Col d'Osquich op. De eerste pittige klim van de dag, nadien volgen ook nog de Col d'Ispéguy en de Col d'Otxondo. Deze beklimmingen zijn te zwaar voor de sprinters, maar niet zwaar genoeg voor de klassementsmannen om oorlog te maken. Na de afdaling van de laatste klim is het namelijk nog 28 kilometer en dat nodigt niet echt uit tot demarrages. 

Favorieten

Favorieten voor de dagzege moeten dus een berg over kunnen en best ook nog een aardig sprintje in de benen hebben. Nikias Arndt van Team Sunweb won al in Igualda en kan zomaar voor zijn tweede ritzege gaan. De nummer twee van die etappe, Alex Aranburu, mag je ook alvast opschrijven voor een plekje in de ontsnapping. Verder zijn ook renners als Zdenek Stybar, Omar Fraile en Enrico Battaglin niet te onderschatten. 

Bij onze landgenoten is het ook uitkijken naar Dylan Teuns, Philippe Gilbert en Thomas De Gendt. Teuns staat wel vrij hoog in het algemene klassement na zijn uitstekende tijdrit en begint misschien stilaan wel aan de top 10 te denken, hij staat wel op een ruime achterstand van Roglic dus wie weet krijgt hij toch wat speelruimte. Thomas De Gendt lijkt gemaakt voor deze etappe, maar het is de vraag of de benen nog meewillen. Gilbert bewees al uitstekend in vorm te zijn en kan ook een sterke eindsprint neerzetten na een pittige etappe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties