Victor Campenaerts laat niets aan het toeval over en wil absoluut scoren op het WK tijdrijden

Victor Campenaerts laat niets aan het toeval over en wil absoluut scoren op het WK tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eind deze maand staan de wereldkampioenschappen wielrennen opnieuw op het programma. In de tijdrit mag Victor Campenaerts gezien worden als een van de favorieten.

Eind juni reed Victor Campenaerts zijn laatste wedstrijd op het Belgisch kampioenschap. De tijdrijder kondigde nadien nog wel zijn vertrek bij Lotto-Soudal aan, maar verder bleef het stil. Hij is namelijk in volle voorbereiding op het WK tijdrijden in Yorkshire.

De bronzen medaille van vorig jaar trok intussen al op hoogtestage in Livigno, werkte nadien hard in Luxemburg en traint op dit moment in België. Ook tijdens het Dernycriterium van Wetteren was hij opnieuw maniakaal met zijn vak bezig.

Voorbereiding

Nog een tourtje losrijden na de race én vervolgens ook in Sporthal de Warande nog meer dan een kwartier uitbollen op de rollen? Het hoorde er inderdaad allemaal bij. "Aan mijn voorbereiding zal het niet liggen, ik wil graag afscheid nemen van Lotto-Soudal met een wereldtitel, maar makkelijk wordt dat niet."

Op 15 september vertrekt Victor Campenaerts al naar Yorkshire waar hij op eigen rekening een huis zal huren, verder neemt hij ook een dokter, een kinesist en een soigneur mee. Naast Campenaerts zal ook Brent Van Moer op 15 september al meegaan, hij pakte vorig jaar zilver bij de beloften en droomt dit jaar van goud. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties