Mathieu van der Poel heeft duidelijk doel voor ogen: "Ze mogen me zeker favoriet noemen, maar..."

Nils Wens
| 3 reacties
Mathieu van der Poel heeft duidelijk doel voor ogen: "Ze mogen me zeker favoriet noemen, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Mathieu van der Poel een alleskunner is, wisten we al, maar hij zal zelfs als één van de favorieten starten op het WK in Yorkshire. Hij vindt het niet erg dat hij als favoriet wordt gezien, maar volgens hem zijn er veel kandidaten voor de overwinning.

Hij vertelt in een interview bij Sporza dat hij heel graag wil scoren op het WK. "Ze mogen mij zeker favoriet noemen, maar er zijn veel renners die op dat parcours kunnen winnen. Het wordt een spannende en slopende wedstrijd."

Volgens hem is er nog één andere topfavoriet. "Er hebben veel renners indruk gemaakt de laatste weken/maanden, maar de Fransman Alaphilippe was echt indrukwekkend in de voorbije Tour de France."

Van der Poel heeft ook al een wedstrijdplan in gedachte. "Met 290 kilometer is het een zeer lange wedstrijd. Ik ga moeten afwachten. In Groot-Brittannië zijn het ook meestal smalle wegen, dus het wordt veel draaien en keren. Het zal zeker niet makkelijk worden."

WK of Olympische Spelen?

Volgens Van der Poel is de regenboogtrui specialer dan winst op de Olympische Spelen. "Olympisch goud is uniek, maar een heel jaar in de regenboogtrui rijden, vind ik toch net specialer. De regenboogtrui wordt dan ook het grote doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties