🎥 Nederlandse kampioene slaat dubbelslag na tweede sprintzege in Boels Ladies Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lorena Wiebes behaalt tweede zege en neemt leiding over in Boels Ladies Tour

🎥 Nederlandse kampioene slaat dubbelslag na tweede sprintzege in Boels Ladies Tour
Foto: © photonews

Het dragen van haar nationale kampioenentrui geeft duidelijk de motivatie om in de Boels Ladies Tour sterk voor de dag te komen, maar Lorena Wiebes mag voortaan een andere trui aantrekken: die voor de leidster in de wedstrijd. Een mooi extraatje na haar ritzege in Gennep.

Wiebes had de eerste rit in lijn al op haar naam gezet en spurtte dus ook in Gennep naar winst. Toch was het niet zo vanzelfsprekend dat het tot een massasprint zou komen. Op 28 kilometer van de aankomst reed een elitegroepje weg, met daarbij grote namen als Borghini, Deignan en Van der Breggen.

Geen Anna van der Breggen voorin. Mitchelton-Scott deed er dus alles aan om de kloof te dichten en ook sprintersploeg Parkhotel Valkenburg werkte volop mee. Zo werd het onmogelijk voor de kopgroep om voorop te blijven. Toch sprinten dus. Wild begon van ver, maar Wiebes snelde haar nog voorbij. Brand werde derde in de daguitslag.

BONIFICATIES WERKEN DOOR IN KLASSEMENT

Dankzij de bonificatieseconden neemt Wiebes ook de leiding over in het klassement. Van Vleuten is nu tweede op zeven seconden. Brand volgt als derde op acht seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties