Lotto Soudal zeer fier om nieuwe samenwerking voor te stellen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Diegem
| 0 reacties

Lotto Soudal en Yuzzu gaan samen in zee

Lotto Soudal zeer fier om nieuwe samenwerking voor te stellen
Foto: © photonews

Op een persconferentie in Diegem heeft wielerploeg Lotto Soudal een nieuwe sponsor voorgesteld. Het gaat vanaf heden in zee met Yuzzu, de nieuwe naam van Touring Verzekeringen. Beide partijen ondertekenden een contract tot eind 2021.

Yuzzu pronkt voorlopig op de nieuwe shorts van de renners. Tijdens de Brussels Cycling Classic zal de naam van de nieuwe sponsor al opgemerkt kunnen worden. Volgend jaar zal de naam ook terug te vinden zijn op het shirt. Eerder verlengde de ploeg al zijn overeenkomsten met Lotto, Soudal en G&V Energy Group.

EERSTE INVESTERING IN WIELERSPORT

CEO John Lelangue is alvast in de wolken. "Na de verbintenis met Lotto en Soudal al voor meerdere jaren te verlengen, zijn we fier om nu de komst van Yuzzu aan te kondigen. Ze hebben hun eerste spot al gelanceerd. We hebben twee naamsponsors en daarnaast een reeks partners. Yuzzu past in die laatste categorie. Het is hun eerste investering in de wielersport, vanaf het eerste gesprek zaten we op dezelfde golflengte."

"We hadden in mei beslist om onze naam te veranderen", legt Kenneth Vansina van Yuzzu uit. "Nu is de uitrol daarvan. De link met de mobiliteit is er zeker. Lotto is een Belgische ploeg en er heerst een familiale sfeer. Dat is iets waar wij als bedrijf ook voor willen staan. Naast een WorldTourploeg, heeft Lotto ook een damesploeg en een jongerenploeg. Jongeren die kansen krijgen, is iets wat Yuzzu ook uitstraalt."

Namens de renners gaf Tim Wellens zijn kijk op de zaak. "We focussen ons natuurlijk in de eerste plaats op het sportieve, maar als we zulk goed nieuws horen, zijn we ook blij. We weten dat het niet altijd simpel is om sponsors aan te trekken of te behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties