Maxime Monfort kondigt zijn afscheid aan het wielrennen aan

Maxime Monfort kondigt zijn afscheid aan het wielrennen aan
Foto: © photonews

Maxime Monfort zal de geschiedenis ingaan als een veelzijdig wielrenner. Jarenlang was streefde hij als klimmer een klassement na in de grote ronden. In de lente van zijn carrière werd hij een uitstekend helper. Op zijn 36ste heeft hij nu besloten er een punt achter te zetten.

Aan het einde van dit seizoen stopt Monfort met wielrennen. "Het is niet zonder emotie dat ik het einde van mijn professionele wielerloopbaan aankondig", meldt de renner van Lotto Soudal. "Het was een moeilijk, maar tegelijk de beste beslissing die ik kon nemen. Ik had nog een extra seizoen kunnen verder doen, maar ik ben ervan overtuigd dat het moment om te stoppen gekomen is."

IN WIELERWERELD BLIJVEN

Het is wel zo dat hij het wielrennen nog niet helemaal vaarwel zegt. "Ik heb vergevorderde gesprekken over nieuwe professionele projecten en daar kijk ik naar uit. Het is mijn wens om in de wereld van het wielrennen te kunnen blijven."

In 2009 werd Monfort Belgisch kampioen tijdrijden. Viermaal reed hij top 15 in de Ronde van Italië. In de Tour slaagde hij hier één keer in, in de Vuelta twee keer. Zijn beste klassement in een grote ronde zette hij in de Vuelta van 2011 neer. Monfort werd toen knap zesde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties