Monster van een beklimming wacht op Valverde, Roglic & co

Monster van een beklimming wacht op Valverde, Roglic & co
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vuurwerk verzekerd vandaag in de Vuelta. Wie dacht dat de Ronde van Spanje tot hiertoe al zwaar was geweest, staat straks nog iets anders te wachten met de beklimming van Los Machucos. Bovenaan de klim ligt de aankomst van de dertiende etappe.

Deze monsterlijke beklimming, met stukken tot 25%, werd twee jaar geleden ook al eens opgenomen in de Vuelta. Stefan Denifl bleef toen de favorieten voor. Inmiddels is de Oostenrijker bekend van zijn betrokkenheid in Operatie Aderlass en werd zijn overwinning uit 2017 geschrapt.

STEILSTE STUKKEN ONGEMEEN ZWAAR

In elk geval belooft Los Machucos opnieuw spektakel. Het is een berg van 6,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2%. Op papier lijkt dat doenbaar, maar er zitten dus ook stukken in aan 25% en daarnaast zijn er ook nog de steile afdalingen en de smalle wegen.

Oppassen geblazen dus. Wie in rit dertien een slechte dag heeft, dreigt op minuten gereden te worden. Voor de top vijf uit de Vuelta - die nog altijd bestaat uit Roglic, Valverde, Lopez, Quintana en Pogacar - belooft deze muur een niet te missen afspraak te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties