Na transfernieuws de comback: Girowinnaar Carapaz mag zich weer wielrenner noemen

Na transfernieuws de comback: Girowinnaar Carapaz mag zich weer wielrenner noemen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onlangs kwam Richard Carapaz in het nieuws door de bekendmaking van zijn overstap naar Team Ineos. Het finale deel van zijn laatste seizoen voor Movistar werd gecompliceerd door een zware val. In de Ronde van Groot-Brittanië maakt hij opnieuw zijn opwachting.

Na zijn triomf in de Giro liet Carapaz de Ronde van Frankrijk links liggen. Het was immers voorzien dat hij aan de start zou komen van de Vuelta. Een val tijdens het criterium Profronde van Etten-Leur in Nederland gooide roet in het eten. Carapaz hield er meerdere kwetsuren aan over en mocht de Vuelta op zijn buik schrijven.

DAN TOCH GEEN BRETAGNE CLASSIC

Vooral de schouder ondervond het meeste last. Toch lieten plannen over zijn wederoptreden niet op zich wachten. Eerst werd gedacht aan de GP Plouay, ofwel de Bretagne Classic zoals deze nu ook vaak genoemd wordt. Dat bleek toch nog iets te vroeg.

Komende zaterdag gaat Carapaz dan echt zijn eerste wielerwedstrijd rijden sinds zijn val. Dan staat de eerste rit op het programma van de Ronde van Groot-Brittanië. Carapaz en Landa zijn de grote namen die Movistar afvaardigt in het Verenigd Koninkrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties