Na transfernieuws de comback: Girowinnaar Carapaz mag zich weer wielrenner noemen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Carapaz verschijnt aan de start van Ronde van Groot-Brittanië

Na transfernieuws de comback: Girowinnaar Carapaz mag zich weer wielrenner noemen
Foto: © photonews

Onlangs kwam Richard Carapaz in het nieuws door de bekendmaking van zijn overstap naar Team Ineos. Het finale deel van zijn laatste seizoen voor Movistar werd gecompliceerd door een zware val. In de Ronde van Groot-Brittanië maakt hij opnieuw zijn opwachting.

Na zijn triomf in de Giro liet Carapaz de Ronde van Frankrijk links liggen. Het was immers voorzien dat hij aan de start zou komen van de Vuelta. Een val tijdens het criterium Profronde van Etten-Leur in Nederland gooide roet in het eten. Carapaz hield er meerdere kwetsuren aan over en mocht de Vuelta op zijn buik schrijven.

DAN TOCH GEEN BRETAGNE CLASSIC

Vooral de schouder ondervond het meeste last. Toch lieten plannen over zijn wederoptreden niet op zich wachten. Eerst werd gedacht aan de GP Plouay, ofwel de Bretagne Classic zoals deze nu ook vaak genoemd wordt. Dat bleek toch nog iets te vroeg.

Komende zaterdag gaat Carapaz dan echt zijn eerste wielerwedstrijd rijden sinds zijn val. Dan staat de eerste rit op het programma van de Ronde van Groot-Brittanië. Carapaz en Landa zijn de grote namen die Movistar afvaardigt in het Verenigd Koninkrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties