Opgave van Pinot in de Tour is zijn laatste wapenfeit in 2019: "Ik voel me gewoon heel erg moe"
Redactie
| 2 reacties

Wielerseizoen van Thibaut Pinot zit er al op

Opgave van Pinot in de Tour is zijn laatste wapenfeit in 2019: "Ik voel me gewoon heel erg moe"
Foto: © photonews

Voor Thibaut Pinot hoeft het eventjes niet meer. De Fransman zal dit jaar geen enkele wielerwedstrijd meer betwisten. Zijn opgave in de Tour was een mentale tik en ook fysiek lukt het niet meer om in korte tijdsspanne in aanmerking te komen voor een overwinning.

Daarom heeft Pinot besloten om al een punt te zetten achter zijn seizoen. Dat heeft hij laten weten op de site van zijn ploeg Groupama-FDJ. Pinot was voorbije zomer bezig aan een sterke Tour. Hij was de sterkste bergop in de Pyreneeën, maar moest nadien opgeven wegens een spierscheur.

Vorig jaar won Pinot overigens nog de Ronde van Lombardije. "Ik wilde mijn eerste plaats graag verdedigen, maar in mijn huidige conditie ben ik onvoldoende gewapend om met de besten de strijd aan te gaan. Ik voel me gewoon heel erg moe. Na de Tour lag ik er drie weken uit. Doordat ik toen rust moest nemen, ben ik geen honderd procent voor het vervolg van het seizoen."

WEL NOG BLIJVEN TRAINEN

Zijn volgende successen zullen er dus moeten komen in 2020. "Dat wordt een belangrijk jaar voor mij. Ik wil zo snel mogelijk opnieuw mijn beste niveau halen. Ik blijf trainen tot eind september, zodat ik niet te veel fysieke achterstand oploop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties