Resem kansen voor Toon Aerts om te scoren bij begin van veldritseizoen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Toon Aerts en andere crossers maken zich op voor start veldritseizoen

Resem kansen voor Toon Aerts om te scoren bij begin van veldritseizoen
Foto: © photonews

Echt winter is het nog niet, maar de start van het veldritseizoen kondigt zich wel alweer aan. Het wordt dus weer smullen voor de crosliefhebbers en in principe ook voor de fans van Toon Aerts. De Belgisch kampioen moet in staat zijn om het eerste deel van het seizoen voor zijn rekening te nemen.

Door zijn deelname aan het WK op de weg zal het al een eind in oktober zijn eer Mathieu van der Poel zijn intrede in het veld maakt. Wout van Aert ontbreekt dan weer nog door een val in de Tour. Dat betekent dat er toch een heel aantal wedstrijden zijn waar Toon Aerts als topfavoriet aan de start zal verschijnen. Toch hopen we naar het einde van het crosseizoen nog een paar duels tussen Mathieu en Wout te zien.

Beginnen doen we zondag met de Ethias Cross in Eeklo. Dan al zullen we toch al een eerste indruk kunnen opdoen van wie in orde is en wie nog moet sleutelen aan de conditie. Het wordt toch uitkijken hoe de waardeverhoudingen zijn tussen de renners die in principe nog na Mathieu van der Poel en Wout van Aert volgen in de hiërarchie.

BIJ OUTSIDERS ENKEL VANTHOURENHOUT BEDREIGING VOOR AERTS

Vorig seizoen zette Toon Aerts een enorme stap voorwaarts, waardoor hij eigenlijk de evenknie was van Van Aert. Aerts nam ook een lengte voorsprong op de anderen. Had hij een mindere dag, dan kon Michael Vanthourenhout hem wel eens voor blijven. Voor de anderen was het al veel moeilijker. 

Het is geen al te gekke veronderstelling om er vanuit te gaan dat Aerts zijn goede vorig seizoen kan bevestigen en dan zit er in september toch ook al heel wat moois in. Op 14 september gaat het al om de knikkers in de Wereldbekercross in Owa en een week later gaat eveneens een WB-cross in Amerika door in Waterloo.

ZILVERMEERCROSS EERSTE AFSPRAAK IN 2020

De laatste afspraak in 2019 is de GP Kortrijk in het kader van de DVV-Trofee. Op de eerste dag van 2020 gaat het naar de Zilvermeercross en dan gaan de veldrijders door tot in Oostmalle en de Cyclocrossmasters in Waregem op 26 februari.

Verschillende veldrijders kwamen ook op de weg goed voor de dag en het is de vraag of zij die vorm ook naar het veld kunnen overhevelen. Met uitzondering van de echte toppers hoeft dat zeker geen zekerheid te zijn. Het is toch met dat extra beetje nieuwsgierigheid dat we nu de prestaties van een Quinten Hermans en Tim Merlier in het oog gaan houden.

WAT MET BETSEMA EN VAN DE STEENE?

Bij de vrouwen is de grote vraag ook wat er gaat gebeuren met Denise Betsema. Vorig seizoen nog dè veelwinnares, maar momenteel ziet het er niet naar uit dat we haar snel terugzien. En hoe gaat het met Kim Van de Steene na haar oververmoeidheid? Eén ding is zeker: drievoudig wereldkampioene Sanne Cant is nog niet uit de top van het veldrijden weg te denken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties