Tadej Pogacar blijft de wereld verbazen: "Ik wilde deze dag gewoon overleven"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Pogacar denkt niet dat hij Vuelta kan winnen ondanks zege op Los Machucos

Tadej Pogacar blijft de wereld verbazen: "Ik wilde deze dag gewoon overleven"
Foto: © photonews

Tadej Pogacar heeft de muur van Los Machucos overwonnen en dat op 20-jarige leeftijd. Het is ongelooflijk wat de jonge Sloveen tijdens deze Vuelta allemaal uit zijn benen perst. De eindzege, kan dat ook nog? Daarvoor tipt hij op zijn landgenoot.

Aanvankelijk maakte Pogacar zich op voor een dagje afzien. Aan de overwinning dacht hij niet meteen. "Bij de start wist ik niet dat ik me zo goed zou voelen op de laatste klim. Ik wilde deze dag gewoon overleven. Ik wilde niet te diep gaan. Uiteindelijk was het een geweldige dag voor mij."

Het geloof groeide pas in de loop van de rit. "Toen ik via de radio hoorde dat enkel Roglic achter mij aan kwam, realiseerde ik me dat het een goede kans was. Het is moeilijk om het op te nemen tegen Roglic, want hij is heel sterk. Ik ben heel blij." De Slovenen doen het uiterst goed in de Vuelta. "Ik weet niet of wij het land van de klimmers zijn", lacht Pogacar. "Wij hebben wel enkele goede klimmers." 

Primoz Roglic gaat het wel vasthouden 

Het is al fantastisch wat hij heeft klaargespeeld in deze Ronde van Spanje, in wat nog altijd zijn eerste jaar bij de profs is. Hij is nu zelfs al opgerukt naar de derde plaats in de stand. Zit er ook nog meer in? "Ik denk niet dat ik de Vuelta kan winnen. Primoz Roglic gaat het wel vasthouden, hij rijdt heel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties