Tadej Pogacar blijft de wereld verbazen: "Ik wilde deze dag gewoon overleven"

Tadej Pogacar blijft de wereld verbazen: "Ik wilde deze dag gewoon overleven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar heeft de muur van Los Machucos overwonnen en dat op 20-jarige leeftijd. Het is ongelooflijk wat de jonge Sloveen tijdens deze Vuelta allemaal uit zijn benen perst. De eindzege, kan dat ook nog? Daarvoor tipt hij op zijn landgenoot.

Aanvankelijk maakte Pogacar zich op voor een dagje afzien. Aan de overwinning dacht hij niet meteen. "Bij de start wist ik niet dat ik me zo goed zou voelen op de laatste klim. Ik wilde deze dag gewoon overleven. Ik wilde niet te diep gaan. Uiteindelijk was het een geweldige dag voor mij."

Het geloof groeide pas in de loop van de rit. "Toen ik via de radio hoorde dat enkel Roglic achter mij aan kwam, realiseerde ik me dat het een goede kans was. Het is moeilijk om het op te nemen tegen Roglic, want hij is heel sterk. Ik ben heel blij." De Slovenen doen het uiterst goed in de Vuelta. "Ik weet niet of wij het land van de klimmers zijn", lacht Pogacar. "Wij hebben wel enkele goede klimmers." 

Primoz Roglic gaat het wel vasthouden 

Het is al fantastisch wat hij heeft klaargespeeld in deze Ronde van Spanje, in wat nog altijd zijn eerste jaar bij de profs is. Hij is nu zelfs al opgerukt naar de derde plaats in de stand. Zit er ook nog meer in? "Ik denk niet dat ik de Vuelta kan winnen. Primoz Roglic gaat het wel vasthouden, hij rijdt heel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties