Tim Wellens weet exact hoeveel kans hij maakt om naar WK te gaan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Diegem
| 15 reacties

Bondscoach Verbrugghe vertelt Wellens hoeveel kans hij maakt op WK-selectie

Tim Wellens weet exact hoeveel kans hij maakt om naar WK te gaan
Foto: © photonews

Verschillende Belgische renners hebben zich dit jaar op één of ander moment wel gemanifesteerd en bijna allemaal dromen ze van het WK in Yorkshire. Voor Tim Wellens is dat niet anders. Hij weet nu toch al iets meer, namelijk hoeveel kans hij maakt om erbij te zijn.

"Ik heb vandaag telefoon gekregen van Rik Verbrugghe", onthult Wellens op een persbabbel in Diegem. "Het ging om een eerste comumunicatie. Ik weet nog niet of ik meega of niet. Hij heeft mij gezegd hoeveel procent kans ik maak om erbij te zijn."

De bondscoach gaat maandag al enkele namen verklappen die al wat geruster kunnen slapen. "Op de persconferentie van maandag zal er meer te horen zijn. Daarna nog meer. De selectie zal in twee keer bekendgemaakt worden."

Ik vind dat ik mijn plaats heb bij de selectie 

De hoop is alvast groot bij Wellens. "Ik vind het een eer als je er voor een land als België bij kan zijn. Moest ik er niet bij zijn, zou ik ontgoocheld zijn. Ik vind dat ik mijn plaats heb bij de selectie." Al is er sowieso voor hem niet de status als kopman weggelegd. Die is voor Gilbert en Van Avermaet. "Gezien het palmares van Phil en Greg is het logisch dat zij iets boven de andere renners staan. Ik leg me daar volledig bij neer."

Van een gebrek aan motivatie is er alvast geen sprake bij de man die zolang de bollen droeg tijdens de Tour. "Een tijdje geleden reed ik samen met de Nederlander Bauke Mollema. Die zei: Als ik wil kan ik erbij zijn, maar dan moet ik weer een week weg met de nationale ploeg. Ik zou het net leuk vinden om mee te gaan met de nationale ploeg naar het wereldkampioenschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties