Tom Steels ziet Philippe Gilbert in zijn voetsporen treden: "Dat maakt die mijlpaal toch nog straffer"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties
Tom Steels ziet Philippe Gilbert in zijn voetsporen treden: "Dat maakt die mijlpaal toch nog straffer"
Foto: © photonews

En of Philippe Gilbert reden om te lachen heeft. Je zou voor minder als je tien etappes hebt kunnen winnen in grote ronden. De voorbije jaar veertig jaar deden twee Belgen hem dat voor: Eddy Planckaert en Tom Steels. Die laatste is momenteel ook nog ploegleider van Gilbert.

"Voor een renner als Gilbert is tien keer winnen in een grote ronde echt niet evident", stelt Steels in Het Laatste Nieuws. "Sprinters krijgen veel meer kansen. Iemand als 'Phil' moet in de juiste ontsnapping geraken, die ontsnapping mag niet teruggepakt worden en de finale moet je ook nog eens liggen."

Steels, zelf elf keer winnaar van een rit in een grote ronde, weet de verwezenlijkingen van Gilbert dus naar waarde te schatten. "Dat zijn verschillende factoren die moeten kloppen en dat maakt die mijlpaal toch nog wat straffer. En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop hij het telkens afwerkt."

IN ZIJN HOOFD NOG 25

De tand des tijds lijkt geen vat te hebben op 'Phil', met dit jaar ook nog zijn triomf in Parijs-Roubaix. "In zijn hoofd is hij nog altijd een renner van 25 jaar die heel veel plezier beleeft aan het wielrennen. Dat is ook zijn kracht." Hij lijkt dus klaar voor het WK. "Gilbert zal altijd klaar zijn als hij een koers rijdt. Dat zal straks in Yorkshire niet anders zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties