Caleb Ewan kan dan toch lachen na lastige Brussels Cycling Classic: "Ik weet niet of ik de sterkste sprinter was"

Caleb Ewan kan dan toch lachen na lastige Brussels Cycling Classic: "Ik weet niet of ik de sterkste sprinter was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat was op het nippertje, zeg. Wie het verschil kon opmerken aan de finish op de Houba de Strooperlaan, moest over goede ogen beschikken. Ewan haalde het na het aangekondigde duel met Ackermann. En na een zware wedstrijd, die het voor de Australiër toch wel was.

Ewan heeft zijn entrée in de Brussels Cycling Classic alvast niet gemist. "Ik ben heel blij met de overwinning tjdens mijn eerste deelname aan deze wedstrijd. Ik voelde me eerlijk gezegd niet super en had het moeilijk op de hellingen. Eens de adrenaline begon te komen, ging het beter." 

Uitdagingen waren er onderweg wel genoeg. "De regen, smalle wegen en technische passages zorgden voor een moeilijke wedstrijd. Het ging er vrij hectisch aan toe in het peloton. Gelukkig leverde de ploeg perfect werk om me op de moeilijke momenten vooraan te houden."

GOEDE TIMING

Uiteindelijk kwam de sprint er toch weer aan en gooide Ewan nipt als eerste zijn wiel over de streep. "Door de licht oplopende finish en de tegenwind werd het een echt gevecht richting de meet. Ik weet niet of ik de sterkste sprinter was, maar ik timede mijn inspanning het best. Gelukkig had ik nog dat tikkeltje extra in de benen om de zege binnen te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties