Laurens Sweeck schiet in het diepe slot naar voren en wint de eerste cross van het nieuwe seizoen
Arjen T'Sjoen
| 28 reacties

Sweeck klopte na een spannende cross zijn ploegmaat Iserbyt

Laurens Sweeck schiet in het diepe slot naar voren en wint de eerste cross van het nieuwe seizoen
Foto: © photonews

Met de Ethias Cross stond de eerste wedstrijd van het nieuwe veldritseizoen op het programma. Naar Wout van Aert of Mathieu Van der Poel moest u niet zoeken. Het zal nog een tijdje wachten zijn op hun intrede in het veld.

In Eeklo ging de eerste cross van het nieuwe seizoen van start. Belgisch kampioen Toon Aerts, Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout waren de grootste favorieten op de dagzege in de Ethias Cross. De start van Eli Iserbyt was in elk geval de vlotste, hij kreeg Corné Van Kessel, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Quinten Hermans met zich mee.

De snelle start van Eli Iserbyt kreeg een vervolg want hij zat ook voorbij halfweg koers nog voorin. Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout waren er nog altijd bij. Vermeersch en Van Kessel zaten niet meer voorin, Soete en Meeusen hadden de sprong gemaakt. Belgisch kampioen Toon Aerts had het niet makkelijk, maar volgde heel de tijd op slechts een handvol seconden. 

Aerts keert terug

Met nog vier ronden te gaan kwam Aerts voorin terug. De Belgische kampioen nam meteen het tempo in de kopgroep in handen. Laurens Sweeck en Jim Aernouts konden profiteren van het werk van Aerts want ook zij konden opnieuw aanpikken. 

In het laatste kwartier van de wedstrijd was er de aanval van Eli Iserbyt in de zandbak. De jonge renner van Pauwels Sauzen zette door en er werd gekeken naar Toon Aerts. Die het gat uiteindelijk ook weer wist dicht te rijden en meteen het tempo opnieuw ging opvoeren.

Bloedstollend slot

In de voorlaatste ronde probeerde Daan Soete ploegmaat Eli Iserbyt een handje te helpen, maar in de zandbak gaf hij zijn voorsprong voor de tweede keer prijs. Laurens Sweeck snelde uit het niets zijn ploegmaat voorbij en pakte de overwinning in Eeklo. Eli Iserbyt eindigde als tweede en Quinten Hermans werd derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties