Lotto Soudal beseft dat Monfort leemte achterlaat: "We gaan hem missen"

Lotto Soudal beseft dat Monfort leemte achterlaat: "We gaan hem missen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxime Monfort zet eind dit seizoen een punt achter zijn actieve wielerloopbaan. Niet onbegrijpelijk dat hij deze beslissing neemt op zijn 36ste, al was hij in de nadagen van zijn carrière nog van grote waarde voor Lotto Soudal. Tim Wellens gaat hem alvast missen.

Als voormalig ronderenner in de herst van je carrière nog gaan knechten, je moet het maar doen. Bovendien doet Monfort dat erg goed en haalt hij er zelf veel voldoening uit. "Hij is een supersympathieke kerel, kent zijn plaats en werkt hard", beschrijft Tim Wellens zijn ploegmaat.

"Ik had tijdens de Ronde van Frankrijk gehoord dat hij deze beslissing ging nemen", was Wellens al even op de hoogte. "Op zich is het triest dat hij stopt. Het is natuurlijk zijn keuze en als hij dat wil, moet hij dat doen. We gaan hem wel missen."

PERSOONLIJKE KEUZE

Uiteraard is zoiets steeds een persoonlijke keuze voor elke wielrenner. "Als hij aanvoelt dat het een goed moment is om te stoppen, is het een goede beslissing. Beter dat dan het jaar teveel te moeten ervaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties