Matteo Trentin slaat knappe dubbelslag na lastige etappe in Groot-Brittannië

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Matteo Trentin slaat knappe dubbelslag na lastige etappe in Groot-Brittannië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag was Dylan Groenewegen duidelijk de snelste in de Tour of Britain, maar vandaag stond er een zwaardere etappe op het programma.

Net zoals gisteren trok ook vandaag Gediminas Bagdonas weer ten aanval. Hij kreeg Sam Jenner en Pete Williams met zich mee. Jumbo-Visma dacht aan hun snelle man en legde het peloton een niet al te zwaar tempo op.

In de finale lagen twee korte, maar pittige beklimmingen op het parcours. Mathieu Van der Poel had geen zin in een rustige etappe en trok op de eerste heuvel meteen ten aanval. Hij kreeg onze landgenoot Frederik Frison met zich mee. Het peloton reageerde en leider Dylan Groenewegen moest lossen in het peloton.

Sterke Dowsett

Groenewegen probeerde nog wel terug te keren, maar de andere sprintersploegen zagen dat niet zitten. Mitchelton-Scott en Israel Cycling Academy konden het gat zelfs groter maken waardoor de topsprinter niet meer zou terugkeren. Op drie kilometer van de meet besloot Alex Dowsett (Katusha) nog een aanval te plaatsen. Hij leek zelfs eventjes met de zege aan de haal te gaan, maar diep in de laatste slotkilometer werd hij weer gegrepen.

Op de kasseienaankomst bleek Matteo Trentin de snelste. Hij versloeg onze landgenoot Jasper de Buyst in de sprint, Mike Teunissen eindigde op plek drie. Trentin neemt de leiderstrui over van Dylan Groenewegen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties