Slimme Aimé De Gendt kan de sprint ontlopen en wint de Antwerp Port Epic

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Slimme Aimé De Gendt kan de sprint ontlopen en wint de Antwerp Port Epic
Foto: © photonews

Een dag na de Brussels Cycling Classic stond er ook in Antwerpen een eendagswedstrijd op het programma. Vorig seizoen ging de overwinning naar Guillaume Van Keirsbulck.

In de Antwerp Port Epic stonden er liefst 31 kilometer kasseien en 37 kilometer onverharde wegen op het menu. Kris Boeckmans (Vital Concept-B&B Hotels) trok als eerste ten aanval samen met David Boucher (Tarteletto-Isorex), Jan-Willem van Schip (Roompot-Charles), Kaden Groves (Michelton-Scott), Cedric Beullens (Wanty-Gobert), Martin Salmon (Sunweb) en David van der Poel (Corendon-Circus) 

Het was Total-Direct Energie dat in dienst van Niki Terpstra de koers bijzonder hard maakte. Een lekke band en een valpartij in de diepe finale zorgden ervoor dat Terpstra zijn kansen niet optimaal kon verdedigen. Lars Boom had ook uitstekende benen, maar toen de finale echt moest beginnen was het vet al van de soep.

Een forse aanval

Door het hoge tempo bleven enkel nog Aimé De Gendt, Tim Merlier, Michael Hepburn, Guillaume Boivin, Timothy Dupont, Piotr Havik en Mikhel Raim over voorin. Net voor de slotkilometer trok De Gendt met een forse versnelling de aanval. Niemand kon het gat nog dichten en Merlier sprintte in de achtergrond naar plek twee, Dupont werd derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties