Straffe Sepp Kuss maakt het feest helemaal compleet voor Jumbo-Visma in de Ronde van Spanje
Arjen T'Sjoen
| 16 reacties

Sepp Kuss wint de 15de etappe in de Ronde van Spanje, Roglic blijft leider zonder problemen

Straffe Sepp Kuss maakt het feest helemaal compleet voor Jumbo-Visma in de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Na zware bergritten richting Los Machucos en Cortals d'Encamp mocht het peloton zich opnieuw opmaken voor vier loodzware beklimmingen. Een nieuwe kans voor onder meer Lopez, Quintana en Valverde om tijd terug te pakken op leider Roglic.

Op de eerste klim van de dag (Puerto del Acebo) reed een grote groep weg uit het peloton. De belangrijkte namen: Marc Soler (Movistar), Vasil Kiriyienka (Ineos), Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Tao Geoghegan Hart (Ineos) en Sander Armée (Lotto-Soudal).

In het peloton nam als snel Tony Martin de regie in handen voor Jumbo-Visma. De Duitser legde het peloton een stevig tempo op en Astana en Movistar vonden het wel goed zo. De ploegen die vandaag een kans hadden om oorlog te maken deden dat niet en bleven tot de slotklim netjes achter de gele trein van Roglic rijden.

Trio ten aanval

Op de voorlaatste beklimming van de dag (Puerto del Pozo de las Mujeres) gingen drie renners voorin in het offensief. Ben O'Connor, Sergio Samitier en Dani Navarro kwamen samen over de top. Een sterke Samitier zette na de top in zijn eentje door. Intussen ontsnapte Vasil Kiriyienka uit de grote achtervolgende groep en reed naar de renner van Euskadi-Murias, maar die liet hem op eerste flanken van de zeer steile slotklim gewoon weer achter.

De slotklim was opnieuw de Puerto del Acebo, maar dit keer van een andere flank. In de achtergrond rukte Sepp Kuss samen met Mark Padun op richting Sergio Samitier. Vasil Kiriyienka was intussen al door heel wat renners ingehaald en achtergelaten. 

Sepp Kuss stoomt door richting de overwinning 

Samitier was wat te voortvarend van start gegaan en Kuss stoomde helemaal door. De jonge Amerikaan pakte met de klap 30 seconden en leek op ruim 6 kilometer van de aankomst al op weg naar de etappezege. In het peloton trok intussen Alejandro Valverde ten aanval. De wereldkampioen kreeg Primoz Roglic met zich mee. Pogacar, Lopez en Quintana bleven een antwoord schuldig en gingen opnieuw seconden verliezen. Nairo Quintana moest in de achtervolging Lopez, Majka en Pogacar uiteindelijk ook laten rijden. De Colombiaan zal deze Ronde van Spanje zeker niet winnen.

Voorin waren het Ruben Guerreiro, Oscar Rodriguez en Tao Geoghegan Hart die in de achtervolging gingen op Kuss. De Amerikaan hield evenwel zijn halve minuut voorsprong en mocht een prachtige overwinning op zijn palmares bijschrijven. Hij won de etappe voor Ruben Guerreiro en Tao Geoghegan Hart. In het klassement boekt Roglic opnieuw extra tijdswinst op Miguel Angel Lopez, Tadej Pogacar en Nairo Quintana. Alejandro Valverde kon er wel bij blijven en lijkt op weg naar de tweede plaats in deze Ronde van Spanje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties