Tweede ritzege in Vuelta heeft speciale betekenis voor Bennett: "Dertien is mijn geluksgetal"

Tweede ritzege in Vuelta heeft speciale betekenis voor Bennett: "Dertien is mijn geluksgetal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Sam Bennett het zegegebaar mocht maken. De Ierse kampioen zit ondertussen al aan dertien zeges in 2019 en daar is hij heel erg blij mee. Al gingen zijn gedachten ook uit naar de renners die tegen de grond gingen.

"Eerst en vooral hoop ik dat de jongens die betrokken waren bij de valpartij in orde zijn", verwijst Bennett naar het tumult in de finale. Voor Mezgec viel het verdict alvast zwaar uit. Bij de anderen zal de schade nog verder opgemeten worden naarmate er tijd over gaat.

In elk geval sloeg Bennett wel meteen toe nadat er eindelijk nog eens een sprinterskans was in deze Vuelta. "Het was voor het eerst sinds lang in deze koers dat er een snelle finale lag voor de sprinters. Deze overwinning betekent zoveel voor mij. Het is overwinning nummer dertien, dat is mijn geluksgetal."

Het moreel in het team is superhoog 

Het lijkt zo een fijne Ronde van Spanje te worden voor Bora-Hansgrohe. "Ik wil mijn ploegmaats enorm bedanken, want ze werken zo hard voor mij. Ze controleerden de koers en zorgden ervoor dat de ontsnapping het niet volhield tot aan de streep. Hopelijk brengt overwinning nummer dertien nog meer geluk naar onze kant. Het moreel in het team is superhoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties