Bondscoach geeft toelichting bij WK-selectie Remco Evenepoel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Evenepoel was vragende partij om WK-wegrit te rijden

Bondscoach geeft toelichting bij WK-selectie Remco Evenepoel
Foto: © photonews

De eerste vijf namen die voor België naar het WK op de weg mogen, zijn bekend. Ook Remco Evenepoel is daarbij en dat is toch best opvallend. Bondscoach Rik Verbrugghe liet recent doorschemeren hem enkel de tijdrit te laten rijden, maar zet Evenepoel nu toch in beide wedstrijden in.

"We willen Remco nu al ervaring laten opdoen met het oog op toekomstige WK's en Olympische Spelen", legt Verbrugghe uit op een persconferentie. "We hebben de WK-selectie van Evenepoel besproken met zijn team en met Patrick Lefevere. Remco was zelf ook vragende partij om mee te gaan naar Engeland."

EEN SPECIAAL GEVAL

Een andere renner van zijn leeftijd was wellicht niet in aanmerking gekomen, maar ook Verbrugghe is helemaal overtuigd van zijn potentieel. "Iedereen weet dat hij een speciaal geval is. Het is voor niemand duidelijk waar zijn limieten liggen. Een parcours van ruim 280 kilometer is pittig. Een bepaalde druk leggen we hem zeker niet op."

Er zijn nog een aantal andere zaken duidelijk geworden. Zo zullen de drie resterende WK-tickets na afloop van de Vuelta en de wedstrijden in Canada. Maandag volgt de bekendmaking van de volledige WK-selectie. Er zal slechts één pure helper meegaan naar Yorkshire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/01/2020 Nommay (FRA)
21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK

Nieuwste reacties