Comeback voor Verschueren na hersentumor: "Toch een beetje ontgoocheld"
Arjen T'Sjoen
| 92 reacties

In de Ethias Cross in Eeklo keerde Jolien Verschueren terug

Comeback voor Verschueren na hersentumor: "Toch een beetje ontgoocheld"
Foto: © photonews

De openingsveldrit van het nieuwe seizoen werd gewonnen door Maud Kaptheijns. De Nederlandse haalde het voor Inge van der Heijden en Anna Kay. Het verhaal van de dag kwam misschien wel van Jolien Verschueren, die terug meedeed.

In april 2018 werd er bij Jolien Verschueren een hersentumor vastgesteld. Ze vierde in Eeklo nu na een lange afwezigheid haar terugkeer, in de laatste ronde stapte ze uit de wedstrijd: "Ik hoopte om te kunnen uitrijden", zei ze bij Sporza. "Dat lukte uiteindelijk niet, maar nu weet ik wat ik moet doen om dat wel te kunnen doen."

"Ik ben nog maar een dikke maand chemovrij en ik moet dus ook geen wonderen verwachten. Drie weken geleden ben ik ook nog gevallen met de mountainbike dus heb ik ook nog wat last van mijn ribben. Dat had er ook wat mee te maken." Toch was Verschueren wel wat ontgoocheld: "Ik voel de ontgoocheling wel een beetje, maar dat is normaal als sporter. De aanmoedigingen waren trouwens enorm en het was belangrijk om rustig te blijven en weer wat op techniek te trainen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties