Contador bespreekt het potentieel van Evenepoel in grote ronden: "Hij doet het geweldig"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Contador weet dat Evenepoel enorm gefixeerd is op grote ronden

Contador bespreekt het potentieel van Evenepoel in grote ronden: "Hij doet het geweldig"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel rijdt de Ronde van Spanje niet en toch is hij op een bepaalde manier aanwezig. Na zijn demonstratie in San Sebastián, vragen velen zich af hoe hij het bijvoorbeeld in de Vuelta er vanaf zou brengen. Niemand minder dan Alberto Contador buigt zich over het fenomeen Evenepoel.

Het is Contador niet ontgaan dat Evenepoel aan een uitstekend eerste jaar in het profpeloton bezig is. "Hij doet het geweldig", zegt El Pistolero voor de Sporza-camera. "We herinneren ons natuurlijk allemaal zijn zege in de Clásica San Sebastián. Ik denk dat België heel tevreden mag zijn met zo'n renner."

Kan Evenepoel dan ook zijn grote droom waarmaken en een grote ronde winnen? "Het is wat vroeg om daar al uitspraken over te doen. Maar ik heb al de kans gehad om met hem te praten. Hij wil zich echt richten op de grote rondes. Dus waarom zou het niet kunnen?"

MENTALE STERKTE

De youngster van Deceuninck-Quick.Step blijkt al vroeg over mentale sterkte te beschikken, al is die wel aanwezig bij menig wielrenner in het peloton. "Het verschil bij Evenepoel is dat hij dat nog eens combineert met uitzonderlijke fysieke kwaliteiten", besluit Contador.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta
22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt

Nieuwste reacties