Mathieu van der Poel kent al zijn helpers voor het WK

Mathieu van der Poel kent al zijn helpers voor het WK

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische selectie voor het WK in Yorkshire is deels kenbaar gemaakt. In Nederland zijn ze er al helemaal uit. Bondscoach Koos Moerenhout heeft de zeven renners aangeduid die kopman en favoriet Mathieu van der Poel aan de wereldtitel moeten helpen.

Van der Poel liet het WK mountainbike liggen voor het WK op de weg en zal straks samen met de Fransman Alaphilippe als favoriet van start gaan in Yorkshire. Er moest dus een ploeg rond de alleskunner van Corendon-Circus gebouwd worden.

De renners in steun worden onder andere Niki Terpstra, Bauke Mollema en Mike Teunissen. Terpstra is gekend vanwege zijn prestaties in klassieke wedstrijden. Mollema kan in een wat zwaardere wedstrijd ook zijn mannetje staan. Teunissen is dan weer bezig aan een sterk seizoen als lead-out van Groenewegen en won zelf een etappe in de Tour.

VAN BAARLE EN VAN EMDEN VOOR DE TIJDRIT

Daarnaast is er ook nog hardrijder Sebastian Langeveld en Pieter Weening, die ook met gemak een helling over kan. De selectie wordt vervolledigd door Van Baarle en Van Emden, die beiden ook de WK-wegrit zullen rijden. De Nederlandse selectie bij de vrouwen bulkt van de kandidaat-wereldkampioenen, al is nationaal kampioene Wiebes wel een opvallende afwezige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties