Verrassende Lars Forster klopt Nino Schurter in de laatste Wereldbeker mountainbike
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

In Snowshoe bleef Forster zijn landgenoot Schurter nipt voor

Verrassende Lars Forster klopt Nino Schurter in de laatste Wereldbeker mountainbike

Gisteren stond in de Verenigde Staten de laatste cross-country van de Wereldbeker mountainbike op het programma. In dat wereldbekerklassement was de ervaren Zwitser Nino Schurter al zeker van de eindzege.

In het skioord Snowshoe ging de wedstrijd onder aangename temperaturen van start. De Braziliaan Avancini begon er samen met Schurter stevig aan, maar nagenoeg het hele pak kwam na een tijdje toch weer samen. Tot halfweg koers bleef er voorin een grote groep rijden.

Op een erg technische strook was het opnieuw Henrique Avancini die ten aanval trok. Nino Schurter ging mee, maar reed iets meer dan een ronde later lek. De wereldkampioen verloor met zijn wielwissel bijna een halve minuut en moest in de achtervolgende groep aansluiten. Hierdoor bleef de Braziliaan Avancini alleen over voorin.

Enkel Forster kan volgen

Dit was misschien wel het belangrijkste moment van de wedstrijd aangezien Avancini en Schurter al een voorsprong hadden van ruim een halve minuut. De achtervolgers werkten goed samen en net voor het ingaan van de laatste ronde hadden ze de Braziliaan weer te pakken. 

In het slot trok Nino Schurter voor de eerste keer echt ten aanval. Hij kreeg Lars Forster met zich mee en die ging hem voorbij. Schurter had daar geen antwoord meer op waardoor de 26-jarige Forster zijn eerste wereldbekerzege kon pakken. De Fransman Maxime Marotte vervolledigde het podium. De eindzege is dus voor Nino Schurter, hij bleef Mathieu Van der Poel (die er hier niet bij was) en Henrique Avancini voor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties