Winnende Fuglsang en kwetsbare Valverde in Vuelta, De Gendt en Gilbert roeren zich eveneens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Jakob Fuglsang klimt naar ritzege in Ronde van Spanje

Winnende Fuglsang en kwetsbare Valverde in Vuelta, De Gendt en Gilbert roeren zich eveneens
Foto: © photonews

Jakob Fuglsang was één van de grote smaakmakers uit het voorjaar. Nu heeft de sterke Deen van Astana ook zijn slag thuisgehaald in de Vuelta. De zestiende rit in de Vuelta was voor hem. Bij de klassementsmannen moest Valverde tijd toegeven op zijn concurrenten.

Een dag voor de tweede rustdag stond er nog een ferme tocht door de bergen op het programma. Er waren veel gegadigden om deel uit te maken van de ruime kopgroep. Er was ook enige Belgische inbreng, met Thomas De Gendt en Philippe Gilbert die meegingen in de ontsnapping.

In de groep der favorieten leek Roglic geen al te best moment te kennen. De rode trui moest even lossen op één van de beklimmingen, maar kon later toch weer aanpikken. Bij de vluchters waren het Fuglsang, Geoghegan Hart en Knox die konden strijden voor de overwinning.

ROGLIC KEERT OPNIEUW TERUG

Fuglsang ging vanop vier kilometer van de finish solo en hield zijn inspanning vol tot op de meet. Er volgde ook nog vuurwerk onder de klassementsrenners. Pogacar en Lopez reden even weg van Valverde en Roglic. Die laatste wist opnieuw terug te keren, de wereldkampioen niet meer. Zijn ploegmaat Soler nam Valverde wel op sleeptouw. Zo bleef de schade beperkt tot een twintigtal seconden. Quintana en Higuita verloren wel fors.

De Belgen hielden overigens nog een ereplaats over aan hun avontuur. Thomas De Gendt reed naar een zesde plek. Philippe Gilbert moest zich troosten met plaats negen in de rituitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties