De Gendt zelfs na 'redelijk slechte dag' nog knap zesde
Redactie
| 16 reacties

Thomas De Gendt wilde ondanks groeiende vermoeidheid in ontsnapping zitten

De Gendt zelfs na 'redelijk slechte dag' nog knap zesde
Foto: © photonews

Thomas De Gendt blijft in de Ronde van Spanje bewijzen wat voor een straffe renner hij is. Hij haalt al even aan dat het allemaal wat minder gaat, maar dat neemt zijn aanvalslust niet weg. In de bergrit naar Alto de la Cubilla. Lena zat er zelfs een zesde plaats in.

Anticiperen was het codewoord in de zestiende Vueltarit. "De ontsnappingen gaan hier de laatste dagen tot het einde. Vandaar dat ik probeerde erin te zitten. Ik sprong slechts één keer mee en dat was op het goede moment. Ik keek rondom mij en zag Fuglsang, Brambilla en zo zitten. Dan weet je dat het moeilijk wordt tegen dat soort klimmers. Vandaar dat ik vóór de klim wegsprong", legt De Gendt zijn aanpak uit in GvA

MINDER HERSTEL

Het zag er in elk geval lang niet slecht uit. "Ik voel goed dat ik minder recupereer in de Tour", onderstreept De Gendt. "Ik had zelfs een redelijk slechte dag. Mijn conditie is wel goed, maar ik herstel minder goed. In de Tour kon ik veel aanvallen en tussendoor recupereren. Nu kan ik hooguit twee tot drie keer versnellen en dan zit mijn werkdag erop." 

Het is natuurlijk ook bijna het slot van de voor hem derde grote ronde dit seizoen. "De vermoeidheid bouwt zich beetje bij beetje op. Anderzijds: indiende conditie niet goed was, kon ik ook niet in zo'n bergetappe zesde zijn geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties