Fameuze WK-papieren al ruimschoots op voorhand op tafel leggen kan geen kwaad voor Van der Poel
Redactie
| 22 reacties

Demonstratie in Kendal kan enkel positief uitdraaien voor Van der Poel

Fameuze WK-papieren al ruimschoots op voorhand op tafel leggen kan geen kwaad voor Van der Poel
Foto: © photonews

De best mogelijke voorbereiding op een WK in het Verenigd Koninkrijk: een paar weken voor dat WK al eens winnen... in het Verenigd Koninkrijk. Mathieu van der Poel deed het en op wat voor een manier! Wie even verder kijkt, kan zich afvragen: is dat nu wel een goede zaak?

Een kleine drie weken voor het WK in Yorkshire bestaat er niet de minste twijfel over het vormpeil van Mathieu van der Poel. Zijn twee eedere topvijfnoteringen in de Ronde van Groot-Brittanië waren al een bewijs dat hij prima bezig was. De manier waarop hij in Kendal de tegenstand degradeerde, zal hem bij velen met stip op één zetten.

Is dat eigenlijk wel nuttig, zo'n demonstratie kort voor dat grote moment? De tegenstand weet nu perfect tot wat hij in staat is en zal hem meer dan ooit in het oog houden. Maar dat was anders ook wel het geval geweest. De Nederlandse ploeg zal nu helemaal de verantwoordelijkheid van de wedstrijd moeten dragen. Maar, ja, dat moest Oranje anders ook wel doen.

GIGANTISCHE MENTALE OPSTEKER

In feite is er dus niets veranderd, behalve dat Van der Poel een gigantische mentale opsteker gekregen heeft. Nuja, gekregen, hij heeft er zelf voor gezorgd. Hij heeft al eens kunnen proeven van de overwinning op Britse bodem en weet dat alles exact is zoals het moet zijn in aanloop naar het WK.

Sceptici kunnen dan weer aankaarten wat de waarde is van zo'n zege. Want nummers twee en drie heten inderdaad niet Alaphilippe, Sagan of Gilbert. Wel De Buyst en Clarke. Maar het meesterschap van VDP ten opzichte van de andere deelnemers was zo groot... Ook de anderen groten der aarden hadden uit hun pijp moeten komen om hem in Kendal van de zege te houden.

CONFRONTATIE MET GROTE KANONNEN NIET NODIG

Bovendien deden ook renners als Benoot, Hermans en Meurisse in de achtergrond wat ze konden. Stuk voor stuk steengoede renners. Neen, geen enkele van deze renners is al zeker van een WK-selectie. Een rechtstreekse confrontatie met de andere toppers hoeft vooraf ook niet zozeer. Mathieu van der Poel heeft de bevestiging gekregen dat het bij zichzelf goed zit en daar gaat het om.

Bovendien bleek het ook nog maar eens dat Van der Poel als geen ander diep kan gaan. Hij reed zich in driehonderd meter helemaal pleuris en het rendement was navenant. Wie hem op 29 september van de wereldtitel wil houden, kan maar beter bereid zijn om zelf ook de ultieme inspanning te leveren en ruim in het rood te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties