Favoriete koersen van Tim Wellens komen eraan: "Iedereen rijdt daar gelukkig rond"

Favoriete koersen van Tim Wellens komen eraan: "Iedereen rijdt daar gelukkig rond"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt soms een beetje een ver-van-mijn-bed-show en toch zijn het zo'n populaire wedstrijden, de GP's van Québec en Montréal in Canada. Ook Tim Wellens is er helemaal weg van. De Belg van Lotto Soudal reed er zich wel al vaker in de kijker.

Winst in Montréal in 2015, vijfde in Québec in 2017: geen wonder dat de Canadese wedstrijden de volgende zijn op het programma van Tim Wellens. "Ik ga nu Québec en Montréal rijden. Dat zijn supertoffe koersen. Daar heerst zo'n relaxe sfeer. Het is leuk om naar daar te reizen."

De omstandigheden zullen dit jaar wel iets anders zijn. "Juist spijtig dat we dit jaar niet meer in het kasteel slapen." Je zou haast vergeten dat er daar ook gepresteerd moet worden. "Het is nu ook geen vakantie, maar het is leuk om daar met de andere jongens naartoe te gaan. Iedereen rijdt daar gelukkig rond."

Ik ben altijd supergoed in Canada 

Tim Wellens

Gezien de gelijkenissen met het WK-parcours hecht bondscoach Rik Verbrugghe ook veel belang aan de twee wedstrijden in Canada. Dat is in principe goed nieuws voor Tim Wellens. "Ik ben altijd supergoed in Canada. Elke keer als ik daar was, heb ik goed gereden. Natuurlijk ga ik naar daar voor een goed resultaat en wil ik graag één van de twee koersen winnen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties