Fenomenale Van der Poel slaat dubbelslag met imposante demarrage, De Buyst 'best of the rest'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 57 reacties

Van der Poel wint vierde rit én neemt leiding in Ronde van Groot-Brittanië

Fenomenale Van der Poel slaat dubbelslag met imposante demarrage, De Buyst 'best of the rest'
Foto: © photonews

Enkel bij een diep beeld stonden de tegenstanders van Mathieu van der Poel nog net op de foto bij de aankomst van de vierde rit van de Ronde van Groot-Brittanië in Kendal. De Belgen presteerden in de breedte sterk op de lastige aankomst, maar Van der Poel was een klasse apart.

Onderweg was de eerste groep al fel uitgedund door de harde koers. Het was dan vooral uitkijken naar Beast Banks, een fel oplopend stuk in de slotkilometer. Gallopin wachtte er niet op en koos reeds vooraf het hazenpad. Ben Hermans reed er nadien samen met Shaw naartoe en de drie werkten voorbeeldig samen.

Zo bouwden ze toch een voorsprong uit van boven de twintig seconden. Hun bonus slinkte wel toen leider Trentin & co zich ook begonnen te roeren. Zo viel de beslissing zoals verwacht op Beast Banks. Van der Poel overvleugelde de drie vluchters en ook de anderen uit de groep leken wel stil te staan in vergelijking met de verschroeiende demarrage van de Nederlander.

VIER BELGEN IN TOP TIEN

De renner van Corendon-Circus sloeg meteen een gat en was eigenlijk al vroeg zegezeker. Het weerhield hem niet het volle pond te blijven geven tot aan de meet. Zo gaat hij ook aan de leiding in het klassement, met één seconde voorsprong op Trentin. Jasper De Buyst werd knap tweede in de daguitslag. Met Van Asbroek (6e), Meurisse (7e), Hermans (8e) en Benoot (10e) eindigden er nog vier Belgen in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties