Gezond verstand haalt het van vrees door WK-selectie Evenepoel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Evenepoel op WK is logisch gezien zijn kwaliteiten en vorm

Gezond verstand haalt het van vrees door WK-selectie Evenepoel
Foto: © photonews

Remco Evenepoel gaat mee de Belgische kleuren verdedigen in de WK-wegrit. Dat valt alleen maar toe te juichen. Met de resultaten en prestaties die hij kan voorleggen, is het eigenlijk niet meer dan normaal. Al wil iedereen uiteraard zorgvuldig omgaan met het grote wielertalent.

Al toen het nieuws bekendgeraakte dat Evenepoel de beloftencategorie zou overslaan en meteen prof ging worden, drukten ze bij Deceuninck-Quick.Step de mensen op het hart dat ze zijn kalender echt wel goed zouden managen en hem niet te veel wedstrijddagen zouden geven.

AF EN TOE GRENS VERLEGGEN

De vrees om een groot talent als Evenepoel te zien opbranden, is er. En dat is niet zo'n gekke gedachte. Zeker bij een kerel die als een raket de wielerwereld is binnen gekomen. Af en toe zal het wel nodig zijn om hem in te tomen en dat zullen ze bij zijn ploeg dan ook wel doen. Maar af en toe eens een grens verleggen is het einde van de wereld niet.

Tenslotte: hoe groot de weelde aan sterke Belgische renners ook is, diegenen die dit jaar wedstrijden van het niveau van San Sebastián zijn gemakkelijk op één hand te tellen. Die hoogvorm waar Evenepoel nu al een tijd in verkeert, krijg je overigens niet op bestelling.

HOOGVORM MAXIMAAL BENUTTEN

Klasbakken weten uiteraard wel vaker naar zo'n vorm toe te werken, maar daarom hoeft men het nog niet vanzelfsprekend te vinden. Ondanks zijn enorm potentieel is er geen garantie dat Evenepoel elk jaar over zulke conditie beschikt in het seizoenseinde. Waarom er dan geen gebruik van maken?

Omdat hij jong is, bijvoorbeeld. Maar als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Omdat het WK liefst 285 kilometer lang is. Dat is inderdaad niet min. Maar we kunnen moeilijk indenken dat Evenepoel op 85 kilometer van de aankomst plots niet meer verder kan. Als dat wel het geval is, hoeft dat nog geen ramp te zijn. Er zijn genoeg renners die op het WK afstappen nadat hun werk gedaan is.

Alleen zal deze dat niet zo snel doen. De slotconclusie is dit: de carrière van Evenepoel wordt echt geen schade aangebracht om hem nog die ene wedstrijd extra te laten rijden. Zelfs als dat een WK is over lange afstand. Bondscoaches van andere landen vragen zich nu al af wat ze moeten doen als Evenepoel straks in de aanval gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties