Groenewegen rondt de kaap van de 45 voor Jumbo-Visma: "Het was nog even spannend"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Tweede ritzege Groenewegen in het VK is nummer 45 voor Jumbo-Visma dit jaar

Groenewegen rondt de kaap van de 45 voor Jumbo-Visma: "Het was nog even spannend"
Foto: © photonews

Jumbo-Visma doet zijn status van topploeg opnieuw alle eer aan in de Ronde van Groot-Brittanië. De Nederlandse formatie kaapte daar al twee ritzeges weg. Allebei staan ze op naam van Dylan Groenewegen, die zijn snelste benen weer heeft teruggevonden.

Het was wel uitkijken of het een sprint zou worden, want de vluchters beten stevig van zich af. "Het was nog even spannend of we de kopgroep zouden terughalen, maar de jongens hebben dat perfect getimed", zag Groenwegen. "Het was een lastige aankomst, licht hellend en ideaal voor mij." 

Ook zijn persoonlijke timing was nadien belangrijk. Al zat er zoveel macht op bij Groenewegen dat niemand nog in de buurt kwam. "Eerst dacht ik dat ik de sprint te vroeg was aangegaan, maar ik had bij mijn aanzet meteen een gaatje en dat kon ik gelukkig houden."

De ploeg was erg indrukwekkend 

De tweede ritzege van Groenewegen in de Ronde van Groot-Brittanië is de 45ste overwinning in totaal voor Jumbo-Visma dit seizoen. "De ploeg was erg indrukwekkend en de lead-out heel erg goed. Na een moeilijke periode ben ik blij dat ik naar mijn tweede zege hier gesprint ben. Dat voelt goed." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties