Jonge Nederlander maakt overstap naar profs in ploeg van Sagan: "Eer om aan zijde van grootste sterren te rijden"

Jonge Nederlander maakt overstap naar profs in ploeg van Sagan: "Eer om aan zijde van grootste sterren te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het profpeloton telt volgend seizoen al zeker een Nederlander meer. Bora-Hansgrohe heeft de 21-jarige Ide Schelling onder contract gelegd. Na zijn periode bij SEG Racing Academy is het nu tijd voor het werk bij de grote jongens. Dat gaat dus gebeuren aan de zijde van Peter Sagan.

Schelling gaat in zijn eerste jaar vooral een helpersrol krijgen in eendagskoersen. "Het is een droom die uitkomt om voor Bora-Hansgrohe te gaan rijden. Ik kan er niet trotser op zijn dat ik de stap kan zetten naar de WorldTour met één van de beste teams", reageert de jonge twintiger.

STRATEGISCHE AANPAK

Zijn keuze is ook niet louter toeval. "Eén van de bepalende factors in mijn beslissing is de strategische aanpak van Bora. Bij onze eerste bespreking had de ploeg al een plan over welke vorm mijn ontwikkeling zou moeten aannemen en hoe we zouden samenwerken in de toekomst. Dat heeft indruk gemaakt."

Hij gaat zo zijn intrede in het profpeloton maken met niemand minder dan Peter Sagan in de ploeg. "Het zal een eer zijn om aan de zijde van sommigen van de grootste sterren uit onze sport te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties