Mathieu van der Poel geeft visitekaartje af en heeft compliment in huis voor Belgische ploegmaat
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Van der Poel looft werk van Vergaerde na ritwinst in het VK

Mathieu van der Poel geeft visitekaartje af en heeft compliment in huis voor Belgische ploegmaat
Foto: © photonews

En of de WK-vorm al aanwezig is bij Mathieu van der Poel. In het land waar hij al een ritzege behaalde, wil hij eind deze maand wereldkampioen worden. Na zijn triomf in Kendal deed hij het verhaal over de finale en bedankte hij ploegmaat Otto Vergaerde.

Van der Poel is er niet de man naar om lang te wachten om zijn sprint in te zetten en ook deze keer ging hij er al vroeg tegenaan. "Het was een gok om zo vroeg aan te gaan, want ik kende de aankomst niet. Ik geraakte wat ingesloten in de rit van gisteren en wilde dat niet opnieuw laten gebeuren. Daarom ging ik volle bak met driehonderd meter te gaan", zei de ritwinnaar aan de aankomst.

CONTROLEREN MET MITCHELTON-SCOTT

Het voorbereidende werk was alvast naar behoren gelopen. "Het was een zware rit, met veel klimwerk en ijn team reed perfect. We controleerden de koers samen met de ploeg van Matteo Trentin en op het einde deed Otto Vergaerde het geweldig om de leiders net op tijd terug te nemen."

Dan was het nog lonken naar het eindschot van Van der Poel. Daar zat meer dan genoeg kracht achter om de rest uit het wiel te rijden. "Het was nog redelijk ver, maar ik had onmiddellijk gat. De laatste honderd meter waren iets gemakkelijker. Het was dus voldoende om het vol te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties