Patrick Lefevere ziet mogelijkheden voor Remco Evenepoel op het WK
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 18 reacties

Lefevere denkt dat Evenepoel andere landen onder druk kan zetten

Patrick Lefevere ziet mogelijkheden voor Remco Evenepoel op het WK
Foto: © photonews

Dan toch. Remco Evenepoel gaat het WK op de weg rijden. Een beslissing die bondscoach Rik Verbrugghe nam na overleg met Deceuninck-Quick.Step. Patrick Lefevere staat er helemaal achter en ziet Evenepoel zeker een rol van betekenis spelen.

"Eerst zou de WK-tijdrit Remco's laatste koers van het seizoen zijn", schetst Lefevere het oorspronkelijke plan in HLN. "Maar het loopt nu toch anders. Rik Verbrugghe heeft zijn beslissing afgetoetst bij ons. In de eerste plaats bij Koen Pelgrim, maar wij hebben ook een kort gesprek gehad. Als Remco conditioneel in orde is, en dat is hij, why not?"

Een aanval van Evenepoel kan de andere landen wel eens schrik aanjagen. "Hij is een coureur die andere naties onder druk kan zetten. Zie zijn aanval in de Ronde van Duitsland. Dat er toen paniek was bij de concurrentie? Het was erger: als Nibali en Geraint Thomas zelf mee moeten jagen, is er iets aan de hand."

MOEDIGE BESLISSING

Lefevere gaat Evenepoel niet tot favoriet bombarderen. Tegelijkertijd is er bij die laatste altijd een bepaalde verwachting. "We gaan geen overdreven verwachtingen stellen voor het WK, maar als Remco meedoet, is het om te tonen dat hij zijn selectie waard is. Ik vind dit een moedige beslissing van de bondscoach. Het was makkelijker geweest om hem thuis te laten. Iedereen zou dat begrepen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties