Top vijf voor Kopecky in proloog Lotto Belgium Tour, winst voor Amerikaanse
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ruth Winder wint proloog Lotto Belgium Tour

Top vijf voor Kopecky in proloog Lotto Belgium Tour, winst voor Amerikaanse
Foto: © photonews

Lotte Kopecky heeft haar tijdrijderscapaciteiten laten zien in Mettet, in de provincie Namen. Daar werd immers de proloog van de Lotto Belgium Tour gereden. Ze moest wel vrede nemen met een plaats in de top vijf. Ruth Winder gaat na haar ritzege aan de leiding.

Een proloog van vijf kilometer in en rond Mettet moest de eerste ritwinnares en leidster aanduiden in de Lotto Belgium Tour. Het werd een erg spannend duel tussen de Amerikaanse Ruth Winder en de Duitse Mieke Kröger. Beiden eindigden binnen de seconde van mekaar. Winder was nog net dat kleine beetje sneller.

KOPECKY NET VOOR VAN DE VELDE EN DE VUYST

De rest werd toch op meer dan 10 seconden gezet. Kopecky reed naar een verdienstelijke vijfde plaats en deed er 19 seconden langer over dan Wilder om de proloog af te haspelen. Julie Van De Velde en Sofie De Vuyst eindigden nog een seconde verderop, respectievelijk op plaatsen acht en negen.

Woensdag staat de eerste rit in lijn op het programma. Dan rijden de rensters van Moorslede naar Dadizele in een etappe van 123,5 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties