Vader Evenepoel tracht verwachtingen bij zichzelf alvast te temperen: "Remco brengt altijd iets"

Vader Evenepoel tracht verwachtingen bij zichzelf alvast te temperen: "Remco brengt altijd iets"

Vorig jaar stond Remco Evenepoel te blinken in de regenboogtrui nadat hij wereldkampioen werd bij de junioren. Zijn vader Patrick maakte het in Innsbruck vanop de eerste rij mee. Het zal toch niet zijn dat zijn zoon straks weer zo'n trui aantrekt?

In elk geval gaat de neoprof er bij zijn in de WK-wegrit. "Ik was een beetje verrast toen ik hoorde dat Remco geselecteerd was voor de wegrit", reageert Patrick Evenepoel in HLN. "Na de begrafenis van Bjorg Lambrecht heb ik even met Rik Verbrugghe gesproken: hij zei toen dat hij Remco alleen zou selectereen met goedvinden van de ploeg en Koen Pelgrim, Remco's trainer. Koen weet perfect hoe het fysiek met mijn zoon gaat."

Ik probeer niks te verwachten 

Een deelname van Remco wakkert altijd toch wat de verwachtingen aan, ook bij zijn vader. "Het is de verdienste van Remco en van de ploeg dat hij naar het WK mag. Ik probeer niks te verwachten, dat is altijd mijn vertrekpunt, maar... Remco brengt altijd iets. Wie weet, zorgt hij straks weer voor een verrassing."

Al blijft de familie voorlopig wel met de voeten op de grond. "Verbrugghe spreekt over ervaring opdoen in functie van de Olympische Spelen en latere kampioenschappen: ik denk dat wij het ook best op die manier bekijken. Alles wat daar bovenop komt, is bonus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties