Valverde slaat niet in paniek na tijdsverlies bergop: "Er is het terrein om de Vuelta te winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Valverde tilt niet te zwaar aan beperkt tijdsverlies

Valverde slaat niet in paniek na tijdsverlies bergop: "Er is het terrein om de Vuelta te winnen"
Foto: © photonews

Alejandro Valverde blijft verbazen door op zijn 39ste meer dan twee weken lang mee te doen voor de prijzen. In de zestiende etappe leek hij het voor het eerst moeilijker te hebben dan de andere kandidaten voor het podium. Valverde tilt er niet al te zwaar aan.

"Het was niet mijn slechtste dag en ook niet mijn beste dag", zo bekijkt Valverde het op de site van zijn ploeg. "Gezien het lastige parcours is 23" tijdsverlies eigenlijk niks. Alle podiumkandidaten zijn mekaar waard, of zo voelt het toch aan."

OOK ROGLIC KWETSBAAR

Het was in het slot wel op de tanden bijten om de achterstand niet hoger te laten oplopen. "Marc Soler deed een fenomenale job om mij te helpen. Aanvankelijk zette hij door na de aanvallen van Pogacar en Lopez, maar ik had het wat moeilijk. Ook Roglic vertoonde tekenen van zwakte, maar kon net als ik zijn eigen tempo rijden." 

Na die ferme inspanning is een dagje niet koersen wel welkom. "De rustdag zal helpen, zoals bij iedereen." Valverde staat nog altijd mooi tweede. De kloof met leider Roglic is wel nog een kleine drie minuten. Denkt Valverde nog aan de eindzege? "Er is het terrein om de Vuelta te winnen, te verliezen en verschillende dingen tussenin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties