Van Avermaet wil in Canada kijken hoe het met zichzelf en met de tegenstand gesteld is
Redactie
| 20 reacties

Van Avermaet op zoek naar antwoorden in GP's van Québec en Montréal

Van Avermaet wil in Canada kijken hoe het met zichzelf en met de tegenstand gesteld is
Foto: © photonews

Doordat hij op hoogtestage is geweest, is het een beetje koffiedik kijken hoe Greg Van Avermaet ervoor staat met het WK in het vooruitzicht. Hij hervatte in de Bretagne Classic met een verdienstelijke zesde plaats. De wedstrijden in Canada zullen ons nog wat meer wijzer maken.

"Ik kijk er altijd naar uit om in Québec en Montréal te koersen", blikt Van Avermaet vooruit. "Ik voelde me goed in de Bretagne Classic. Ik denk dat mijn benen beter waren dan de uitslag toonde." Hij heeft alvast de nodige inspanningen geleverd om in orde te zijn. "Met het WK in Yorkshire als motivatie heb ik een extra blokje gedaan op training. Ik hoop dat dat het loont in Canada."

SPRINTEN NA LANGE EN HARDE KOERS

Zoals veel van zijn collega's is Van Avermaet dol op het Canadese tweeluik. "De GP's van Québec en Montréal zijn lastige wedstrijden die passen bij mijn stijl van koersen. Vooral omdat ik ervan hou om te sprinten aan het eind van een lange, harde koers."

Bovendien geeft het de kans aan de kandidaat-wereldkampioenen om af te toetsen waar ze staan. "Ik denk dat we een goede indicatie zullen krijgen van hoe iedereen aan het koersen is in aanloop naar het WK. We zullen zien wat er nodig is om mijn vorm nog te finetunen in de volgende weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties